Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De toekomst is plantaardig

17 februari 2018 @ 20:00 - 22:00

Zoek je nog tips om meer plantaardig te eten?
Steeds meer mensen kiezen ervoor om dierlijke producten door plantaardige alternatieven te vervangen. De redenen waarom ze dat doen zijn veelzijdig.
Er is uiteraard de grote ecologische voetafdruk van dierlijke producten: de CO2- en methaanuitstoot, bodemvervuiling, het hoge waterverbruik, ontbossing… de veeteelt en zuivelindustrie hebben een grote impact op de belangrijke milieuproblemen waar we vandaag mee worstelen.

Onze hoge consumptie van vlees, melk en kaas brengt ook heel wat dierenleed met zich mee. Om melk te kunnen geven moeten koeien bijvoorbeeld elk jaar opnieuw zwanger gemaakt worden. De kalfjes zijn restproducten die vetgemest en geslacht worden voor de vleesindustrie.

Een groeiend aantal studies tonen de vele gezondheidsvoordelen aan van een vegan voedingspatroon voor de bestrijding van welvaartsziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sommige kankers. Het advies van de nieuwe voedingsdriehoek is dan ook duidelijk: eet meer plantaardig, eet weinig rood vlees en vermijd bewerkte vleesproducten.

Door meer vegan te eten, pak je al deze problemen tegelijk aan.
Plantaardige voeding is de toekomst.

Kom op 17 februari naar de lezing van EVA Mechelen en ontdek waarom de toekomst plantaardig is. Je krijgt een blik achter de schermen van deze vzw die plantaardige voeding promoot in Mechelen en omstreken. Daarnaast krijg je een heleboel handige tips om zelf meer plantaardig te eten op een lekkere en gezonde manier. Na de lezing is er ruimte voor vragen en kun je proeven van enkele plantaardige hapjes die de vrijwilligers hebben klaargemaakt.

Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van Try Vegan, een campagne van BE Vegan en EVA die je vanaf 14 februari tijdens de vasten 40 dagen lang inspireert om plantaardig te eten. Probeer het zelf ook en schrijf je in via www.tryvegan.be

PRAKTISCH
-Waar: in het zaaltje boven Oxfam Wereldwinkel Mechelen
-Inkom: gratis
-De plaatsen zijn beperkt, dus probeer zeker op tijd te komen

Gegevens

Datum:
17 februari 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/141680313187423/

Locatie

Wereldwinkel Mechelen
Hoogstraat 59
Mechelen, Antwerpen 2800 België