VEGAN PASEN

Pasen, een gezellige feestdag met de familie thuis of op stap. Zin in een heerlijke Paasbrunch of -lunch? Check dan zeker onze tips!

Ga je normaal gezien elk jaar eieren rapen met de kindjes uit je familie? At je vroeger heel wat eiergerechten op de jaarlijkse paasbrunch? Of geniet je gewoon graag van een chocolade-ei of -paashaas? Niet getreurd! Voor alles is er tegenwoordig wel een vegan versie.

Blij zonder ei!

Ook wij dachten vroeger dat je geen lekkere quiche zonder ei kon maken, of niet van een cake kon genieten zonder er een ei of twee in te doen. Gelukkig is dat niet zo!
EVA heeft een prachtige receptencollectie waarin je o.a. gevulde patatjes, minimeringues en spinazieflensjes met romige kikkererwten en paddenstoelen in terug vindt.
Ook BE Vegan biedt een aantal heerlijke alternatieven voor de klassieke paasgerechten zoals verloren brood, aardbei-cheesecakesmoothie, korstloze quiche of hot cross buns.
Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Zoek dan bijvoorbeeld eens op Pinterest naar “Vegan Easter” en je vindt tal van originele en lekkere gerechten.

Pasen is geen Pasen zonder chocolade

Als jij ook zo’n chocolademonster bent of in huis hebt, kun je met een gerust hart op zoek gaan naar vegan chocolade-eieren. Zowel in biowinkels, Lidl, Albert Heijn, Colruyt en Delhaize vind je tegenwoordig heerlijke chocolade eitjes, van praliné tot amarettovulling. Ook Confiserie Jonas maakt speciale paashazen en eitjes die je online kan bestellen. Online bij vegan webwinkels en bij bvb. Albert Heijn vind je ook lekkere vegan snoepjes.

Vegan eieren rapen?

Vegan chocolade-eieren zijn perfect om te verstoppen voor kinderen. Als je graag meerdere activiteiten doet, kun je ook houten eieren of stenen schilderen of tekeningen van hazen, konijnen, kippen en kuikens inkleuren. Een leuk en origineel cadeau is een adoptie van een dier bij een dierenopvang, met een bezoek eraan gekoppeld.

Waarom eigenlijk geen ei?

Voor elke legkip in de eierindustrie, wordt er ook een haan geboren. Die hanen leggen geen eieren en daarom worden miljoenen van hen, direct na hun geboorte, vergast of versnipperd. De legkippen zelf moeten bijna elke dag een ei leggen, terwijl kippen vroeger van nature slechts zo’n 20 eieren per jaar legden. Dit geeft zo’n grote druk op hun lichaam dat ze er vaak onder bezwijken. Legkippen worden meestal afgeschreven na anderhalf jaar omdat ze dan niet productief genoeg meer zijn. Kippen kunnen zijn echter empathische wezens, kunnen zowel verbaal als non-verbaal communiceren met elkaar, ervaren emoties en hebben een goed geheugen.