Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Green screen: The Last Pig

29 april 2019 @ 20:30 - 21:30

€1 – €6

Deze GREEN SCREEN-vertoning wordt gevolgd door een nabespreking en Q&A met Stijn Bruers, doctor in de moraalfilosofie en natuurkunde, en oprichter van Effectief Altruïsme: Vlaanderen.

Voor The Last Pig volgde regisseuse Allison Argo een jaar lang varkenskweker Bob Comis op zijn boerderij in upstate New York.

Comis is geen industriële fokker die zijn beesten in dieronvriendelijke hokken propt, maar een kleine ecoboer die zo netjes en ethisch mogelijk met zijn beesten probeert om te gaan. Maar toch blijft het aan hem knagen dat hij zijn varkens uiteindelijk alleen maar grootbrengt om ze naar de slachtbank te leiden.
En dus neemt hij een radicaal besluit: helemaal met de varkenskweek stoppen (en dus zijn job en levenswerk opgeven).

We volgen Comis in zijn laatste jaar als varkensboer, zien hoe hij zijn laatste biggetjes grootbrengt, en maken kennis met de vragen en twijfels die hem tot zijn beslissing brachten.
‘The Last Pig’ is een documentaire die laat nadenken over het kweken van dieren voor consumptie, en bijgevolg ook over de status van het dier: waarom zien we pakweg een hond of een kat voornamelijk als een vriend, en een varken als een stuk vlees?

Kostprijs:
1 euro: Uitpas met kansentarief
4 euro: Filmhuisbezoekers met seizoenkaart / -16 jarigen bij kinder- en jeugdvoorstellingen
6 euro: Zonder seizoenkaart

Inschrijven:
http://www.filmhuismechelen.be/info/?fbclid=IwAR0jERj1P6cbblQ5XFYp3bJUj7aZEVj4E5-2hc5vxFUStmxlKct0dMlOMvY

Gegevens

Datum:
29 april 2019
Tijd:
20:30 - 21:30
Kosten:
€1 – €6
Website:
http://www.filmhuismechelen.be/filmfiche/the-last-pig/?fbclid=IwAR0ThQzLHFE3Rgb5NttYAJGMp1YolzH1pXEAgJirZ3zK2g_8usUy18JULR4

Locatie

Filmhuis Mechelen
Minderbroedersgang 5
Mechelen, Antwerpen 2800 Belgium
+ Google Maps