WAT IS
VEGAN?

EEN VEGAN LIFESTYLE ZIT IN DE LIFT

Steeds meer mensen kiezen ervoor om dierlijke producten te vervangen door plantaardige alternatieven en daar hebben ze heel wat goede redenen voor. Maar wat houdt zo’n vegan lifestyle nu juist in? Een vegan lifestyle is een levenswijze waarbij men probeert om elk gebruik van dieren voor voeding, kleding, amusement, experimenten of eender welk ander doel te vermijden. Hoewel deze omschrijving heel beperkend klinkt, opent veganisme net een hele wereld aan nieuwe mogelijkheden, producten en ideeën waarvan je er ongetwijfeld heel wat zal ontdekken tijdens Try Vegan!

WAT IS
TRY VEGAN?

INSPIRATIE

Try Vegan is een campagne van BE Vegan en EVA. Twee maal per jaar lassen we een Try Vegan maand in. In 2019 loopt de campagne in april en november. Met deze campagne willen we je inspireren om 1 maand lang plantaardig te eten en wie weet ook na die periode vaker voor vegan te kiezen. Ondersteuning is van cruciaal belang, daarom bieden we je – volledig gratis – een persoonlijke begeleiding gedurende de gehele periode. Met handige recepten, nuttige tips & tricks, raad en daad helpen we je om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. Hoe ver je daarin gaat hangt volledig van jezelf af. Sla je dus zeker niet voor het hoofd als je tijdens het proces eens ‘zondigt’. Try Vegan gaat over proberen. Je kan elke maaltijd opnieuw een keuze maken. We gaan voor een succesvolle en duurzame verandering op de lange termijn. Ervaring leert dat deze omschakeling een uitdagende maar verrijkende opdracht is. En zoals heel veel mensen getuigen: ‘de enige spijt die ik heb, is dat ik het niet eerder probeerde’!

HOE WERKT
TRY VEGAN?

DOE MEE MET DUIZENDEN ANDEREN

Schrijf je in voor Try Vegan en probeer een maand lang samen met duizenden anderen (vaker) vegan te eten! Wat kan je verwachten?

INSPIRATIE & BEGELEIDING

Een week voor de start krijg je van ons een Vegan Starterskit met het eerste weekmenu en nuttige tips om van jouw Try Vegan maand een succes te maken. Daarna sturen we jou een maand lang drie mailtjes per week met leuke recepten, weekmenu’s, praktische tips, leuke wedstrijden etc. We bundelen de mails ook in een handig overzicht zodat je ze snel en gemakkelijk terugvindt. Er staan ook enkele ervaren diëtisten voor je klaar om al je gezondheidsvragen te beantwoorden. Je kan hen mailen via dietiste@tryvegan.be.

ACTIVITEITEN

Tijdens de Try Vegan-campagne vinden er ook heel wat kookworkshops, info-avonden, etentjes en filmvoorstellingen plaats. Ook  restaurants en grootkeukens doen mee en breiden hun aanbod aan plantaardige opties uit voor Try Vegan. Een overzicht van alle activiteiten de komende weken vind je hier.

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

Duizenden anderen gaan samen met jou de uitdaging aan om vier weken (vaker) vegan te eten! Wil je graag ervaringen uitwisselen met andere deelnemers of in jouw kookpotten laten kijken, sluit je dan aan bij de Try Vegan Facebookgroep. Ook op Instagram delen heel wat deelnemers hun ervaringen.