fbpx

WAAROM
VEGAN?

 

Wel, waarom niet? Er zijn veel goede redenen om meer plantaardig te eten. De vegan beweging is dan ook één van de snelst groeiende in de wereld. Steeds meer mensen kiezen ervoor om dierlijke producten door plantaardige alternatieven te vervangen. De redenen waarom ze dat doen zijn veelzijdig.

TRY
VEGAN

VOOR HET MILIEU

Er is uiteraard de grote ecologische voetafdruk van dierlijke producten: de CO2- en methaanuitstoot, bodemvervuiling, het hoge waterverbruik, ontbossing… De veeteelt en zuivelindustrie hebben een grote impact op de belangrijke milieuproblemen waar we vandaag mee worstelen.

VOOR DE DIEREN

Onze hoge consumptie van vlees, melk en kaas brengt ook heel wat dierenleed met zich mee. Om melk te kunnen geven moeten koeien bijvoorbeeld elk jaar opnieuw zwanger gemaakt worden. De kalfjes zijn restproducten die vetgemest en geslacht worden voor de vleesindustrie.

VOOR JE GEZONDHEID

Een groeiend aantal studies tonen de vele gezondheidsvoordelen aan van een vegan voedingspatroon voor de bestrijding van welvaartsziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sommige kankers. Het advies van de nieuwe voedingsdriehoek is dan ook duidelijk: eet meer plantaardig, eet weinig rood vlees en vermijd bewerkte vleesproducten.

Door meer vegan te eten, pak je al deze problemen tegelijk aan. De wereld veranderen was nog nooit zo makkelijk en zo lekker!

PROBEER
TRY VEGAN!

Maak samen met duizenden anderen het verschil door een maand plantaardig te eten.