fbpx

Doe mee met

Try Vegan website

Dé vegan challenge

Wil je ook meer zorg dragen voor je lijf en de planeet? Daag jezelf uit om in november zo vaak mogelijk vegan te eten en zo je ecologische voetafdruk te verkleinen. Goed voor het klimaat, je gezondheid én je redt er dierenlevens mee!

Hoe begin je eraan?

Alle begin is moeilijk. Daarom doen we het samen! We helpen je bij elke stap om meer plantaardig te eten. Ook als je liever start met enkele vegan dagen per week.

 

STAP 1: SCHRIJF JE IN

STAP 2:  Download je gratis STARTERSGIDS

STAP 3: 30 dagen weekmenu’s en INSPIRATIE in je mailbox

Welke thema’s komen aan bod?

Met praktische tips en duidelijke uitleg krijg je alle tools in handen om je vegan maand vlot te laten verlopen:

  • vegan producten spotten in de supermarkt
  • vegan op restaurant
  • hoe kaas vervangen?
  • budgetkoken
  • gezondheid
  • bakken zonder ei

Super toegankelijke manier om vegan uit te proberen met overheerlijke maar tegelijk ook haalbare recepten, ik zal er zeker nog veel van meenemen!

– Jade, 26 jaar.

Maak het verschil

In België alleen al worden élke maand meer dan 26 miljoen dieren geslacht. Studies tonen aan dat we met zijn allen véél vaker plantaardig zouden moeten eten. Door één maand dierlijke producten aan de kant te schuiven, maak je al een enorm verschil. 

Door meer vegan te eten, hoop ik een bijdrage te leveren aan een beter klimaat en een gezondere leefstijl.

– Johanna, 66 jaar.

Zij gingen je al voor

In 2022 engageerden meer dan 16.000 Belgen zich om tijdens november geen vlees, zuivel of eieren te consumeren. Doe jij dit jaar ook mee? Schrijf je nu in en maak jouw voornemen meteen concreet!

Ik voel me lichter en energieker dan ooit. Door melk en kaasproducten te schrappen heb ik een veel zuiverdere huid. Ik vind vegan koken totaal niet moeilijk. Geloof me, ik was daarvoor niet zo een keukenprinses. Elke week de recepten ontvangen gaf me voldoende inspiratie om elke dag een lekkere vegan maaltijd klaar te maken en ze waren eenvoudig en snel te maken.

– Kim, 35 jaar.