fbpx

WAAROM
VEGAN?

Waarom Try Vegan?

Vegan is lekker, gezond en veelzijdig! Genoeg redenen om het eens een maand uit te proberen. Veel deelnemers getuigden dat ze nieuwe gerechten leerden kennen, meer plezier hadden in koken en vooral heel erg genoten hebben. Kortom, vegan is een verrijking. Daarnaast biedt het schrappen van dierlijke producten ook heel wat voordelen voor het milieu, dierenwelzijn en je gezondheid.

Milieu

Dierlijke producten hebben een zware ecologische voetafdruk. De uitstoot van CO2 en methaan, bodemvervuiling, watertekorten, ontbossing… De grootste milieuproblemen waar we vandaag mee worstelen, hebben een duidelijke link met veeteelt en zuivelindustrie. Door 1 maand vegan te eten spaar je 60 kg CO2 en 30.000 liter water.

waarom vegan

Dierenwelzijn

Onze hoge consumptie van vlees, melk en kaas brengt ook heel wat dierenleed met zich mee. Denk maar aan de harde undercoverbeelden uit slachthuizen. Om melk te kunnen geven moeten koeien elk jaar opnieuw zwanger gemaakt worden. De kalfjes zijn slechts restproducten die vetgemest en geslacht worden voor de vleesindustrie. Door 1 maand vegan te eten spaar je 30 dierenlevens.

Gezondheid

Een groeiend aantal studies toont de vele gezondheidsvoordelen aan van een vegan voedingspatroon voor de bestrijding van welvaartsziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sommige kankers. Het advies van de nieuwe voedingsdriehoek is dan ook duidelijk: eet meer plantaardig, eet weinig rood vlees en vermijd bewerkte vleesproducten. 1 maand vegan kan dus ook een positieve impact op je gezondheid hebben.

Door meer vegan te eten, doe je dus niet alleen jezelf een plezier, maar je pakt er heel wat problemen tegelijk mee aan. De wereld veranderen was nog nooit zo makkelijk en zo lekker. De beste manier om alle voordelen te ontdekken, is het gewoon eens te proberen!

 

“Echt super. Jullie maken de stap naar vegan zoveel makkelijker, bedankt!”

– Try Vegan deelnemer 2019

GIVE VEGAN A TRY!
doe mee met Try Vegan