VEGAN ONTBIJTEN

Makkelijker dan je denkt!

 

Of je nu je boterham met choco wilt blijven eten, elke ochtend ontbijt met ontbijtgranen en melk of van afwisseling en iets speciaals houdt, het kan allemaal!

Boterhammen of toast met beleg

Zin in een boterham met choco? Probeer de pure chocopasta van Boerinneke dan eens. Een lekkere afwisseling is toast met pindakaas en/of jam. Wil je het wat gezonder? Schik dan wat bananenschijfjes op je toast. Als je meer van hartig houdt, kun je jouw boterham beleggen met hummus of een andere vegan spread.

Havermout

Ontzettend eenvoudig, maar je kunt het zo lekker maken als je wenst! Je kunt havermout met je favoriete plantaardige melk opwarmen of ’s avonds in de koelkast zetten voor een snel ontbijt. Het fijne is dat je allerlei smaakjes aan je havermout kunt geven: wat dacht je van een snuif kaneel, cacaopoeder of stukjes chocolade? Snijd er wat vers fruit bij of roer er gedroogd fruit of diepvriesfruit onder. Ook een lepel notenboter (zoals hazelnootboter of pindakaas) is er lekker bij, al dan niet gecombineerd met jam. Of check simpelweg onze havermoutrecepten eens!

Ontbijtgranen

Begin je jouw dag liefst met een kom cornflakes? Ook dat kan! In de supermarkt vind je ondertussen heel wat vegan ontbijtgranen. Gecombineerd met plantaardige melk of sojayoghurt kan dat ook een lekker ontbijt zijn. Misschien zijn jouw favoriete ontbijtgranen wel gewoon vegan, je kunt het checken in onze lijst. Als je zelf graag aan de slag gaat, kun je onze appelgranola, simpele granola uit de pan, chocoladegranola of deze kindvriendelijke powerkoekjes eens proberen!

Smoothies

Een smoothie maken hoeft echt niet lang te duren. We hebben al een aantal lekkere recepten voor smoothies, maar als het snel moet gaan gooi je gewoon je favoriete fruit samen met wat plantaardige melk, water of fruitsap. Smoothies zijn het lekkerst als je banaan als basis neemt, dat maakt het geheel lekker romig. Denk maar aan iets zoals een banaan, een lepel cacaopoeder, plantaardige melk en wat havermoutvlokken om het geheel vullender te maken.

Koffie of thee

Drink jij elke dag je kop koffie of thee met wat melk? Geen nood, er zijn genoeg alternatieven. Tussen zo’n groot aanbod wordt het wel even kiezen, maar we kunnen je alvast de Oatly Barista aanraden. Smaakt heerlijk en schift niet!

Mag het wat meer zijn?

Vind je het leuk om in het weekend wat uitgebreider te ontbijten? Maak dan eens pannenkoeken, tofu scramble, scones, chocolade chiapudding, winterfruit met pumpkin spice crumble of deze wentelteefjes.